Vastgoed

3 cruciale tips voor het kopen van het beste bedrijfsvastgoed

Voor bijzonder veel bedrijven geldt dat zij graag willen investeren in vastgoed. Dit omwille van verschillende redenen. In eerste instantie is het zo dat vastgoed dienst kan doen als backbone voor een onderneming. Met andere woorden, vastgoed vertegenwoordigt een aardige waarde waardoor er altijd een vorm van financiële zekerheid mee wordt ingebouwd. Dit gezegd hebbende is het ook zo dat lang niet elk bedrijfsvastgoed in de praktijk even interessant is, in tegendeel. Wil jij ook graag met jouw onderneming investeren in het beste bedrijfsvastgoed, maar is het voor jou nog niet helemaal duidelijk waar allemaal rekening mee te houden? Ontdek dan op deze pagina de drie meest cruciale tips voor het kopen van het beste bedrijfsvastgoed!

1.) Investeer met het oog op de toekomst

Investeren in bedrijfsvastgoed vereist een bepaalde toekomstvisie. Bij het aankopen van een bepaald pand hou je uiteraard rekening met de actuele staat en de actuele mogelijkheden waarover ze beschikt. Echter zal de waarde voor de komende jaren voornamelijk in de toekomst worden bepaald. Probeer dus voor jezelf uit te maken hoe populair en aantrekkelijk jouw bedrijfsvastgoed nog zal zijn in de jaren die er aan zitten te komen. Enkel en alleen op die manier kan je namelijk met zekerheid rekenen op een standvastige waarde of zelfs een nog grotere meerwaarde in de jaren die er nog aan zitten te komen.

2.) Hou goed rekening met de locatie van het vastgoed

Van cruciaal belang voor niet alleen de huidige, maar ook de toekomstige waarde van je bedrijfspand is de locatie waarover ze beschikt. Daarbij zijn er verschillende zaken waar in het bijzonder extra aandacht aan zal moeten worden besteed. Het gaat hierbij concreet om:

  1. De toegankelijkheid van de locatie van het bedrijfspand;
  2. Het feit of er in de buurt al dan niet voldoende parkeergelegenheid aanwezig is;
  3. Bevindt het bedrijfsvastgoed zich in een stad of aan de rand?
  4. Zijn er eventueel nog uitbreidingsmogelijkheden richting de toekomst of niet?

De bovenstaande vier punten zullen voor een significant deel de waarde van je bedrijfsvastgoed bepalen. Dit uiteraard in combinatie met de staat van het pand, de moderniteit, etc. Toch, alles bij elkaar gezien kan er met recht en rede worden gesteld dat de waarde waar bedrijfsvastgoed over beschikt voor een niet onaanzienlijk deel valt of staat met de locatie.

3.) Zelf bedrijfsvastgoed bouwen? Let op de meerprijs!

Tot slot zijn er vandaag de dag ook nog altijd ondernemingen die niet meteen hun gading vinden op de vastgoedmarkt. Dat resulteert uiteindelijk in het zelf bouwen van een pand. Dat is zeker een mogelijkheid, alleen is het van cruciaal belang om je daarbij niet vast te pinnen op een bepaald, specifiek budget. Doe je dat wel? Dan kan de meerprijs die zo goed als zeker in rekening wordt gebracht roet in het eten gooien. Bedenk jezelf dus goed dat het zelf bouwen van een bepaald bedrijfsvastgoed niet alleen maar een ongelofelijke maatwerk oplossing, maar bovendien ook erg veel geld kan kosten. Hou er daarbij uiteraard ook rekening mee dat je niet meteen je intrek zal kunnen nemen in het pand in kwestie. Ook dat is uiteraard een niet onbelangrijk punt om aandacht aan te besteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button