Tech

Aan welke eisen moet een zakelijke laptop zeker voldoen?

De efficiëntie waarmee jij of je bedrijf kan werken is voor een groot deel afhankelijk van de systemen waar gebruik van wordt gemaakt. Dit geldt vandaag de dag zeker en vast ook voor onder meer de laptop waar je gebruik van gaat maken. Vroeger was het zo dat elke laptop wel tegemoet wist te komen aan de eisen van de zakelijke gebruiker. Tegenwoordig zijn veel van deze eisen echter een behoorlijk stuk specifieker. Dit zorgt er voor dat het vinden van de perfecte zakelijke laptop een stuk minder voor de hand liggend is geworden. Wil jij ook graag achterhalen aan welke eisen een zakelijke laptop zeker dient te voldoen? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres!

Tip 1.) Hoe compact (of net niet) moet je zakelijke laptop zijn?

Wil je graag een laptop met een klein of met een groot beeldscherm? Het antwoord op deze vraag lijkt eenvoudig, maar is het niet. Veel zakenmensen die vaak onderweg zijn geven immers de voorkeur aan een klein beeldscherm. Op deze manier kan men namelijk rekenen op een zo compact mogelijk toestel dat eenvoudig overal mee naartoe te nemen is. Denk dus niet automatisch dat een groot beeldscherm altijd beter is. Heel wat mensen die vaak onderweg zijn zweren immers bij een zo compact mogelijk exemplaar.

Tip 2.) Hoe belangrijk is een optimale accuduur?

Voor heel wat ondernemers of mensen die gewoon werkzaam zijn voor een bedrijf is vooral de accuduur van hun zakelijke laptop van belang. In dat geval zal je vooral rekening willen houden met de capaciteit waar de  verschillende zakelijke laptops op de markt over beschikken. Je zou er eventueel ook voor kunnen kiezen om een extra batterij aan te kopen voor de laptop in kwestie. Je dient er dan wel voor te zorgen dat allebei de batterijen aan de start van de werkdag zijn opgeladen. Dat lijkt in eerste instantie geen probleem, maar het kan in de praktijk best een uitdaging zijn.

Eveneens een optie om te overwegen wanneer een zo lang mogelijke accuduur voor jou het belangrijkst is van allemaal heeft betrekking tot het aankopen van een zogenaamde netbook. Voor een netbook geldt dat je doorgaans altijd kan rekenen op een gigantische accuduur. Let wel, zoals de naam reeds laat vermoeden werkt een netbook voor 99 procent online. Heel wat toepassingen van een normale laptop zijn er dan ook niet op mogelijk. Dit is wel iets om rekening mee te houden.

Tip 3: Wat met de overige specificaties?

Het merendeel van de zakelijke laptops die specifiek zijn bedoeld voor gebruik onderweg worden hoofdzakelijk gebruikt voor tekstverwerking, het controleren en versturen van e-mails, het opzoeken van informatie, etc. Het is echter natuurlijk best mogelijk dat jouw laptop ook nog heel wat andere taken dient uit te voeren. Denk bijvoorbeeld maar eens aan fotografen die mogelijks onderweg foto’s willen kunnen bewerken of aan bijvoorbeeld videoproducten die gebruik maken van zware editing software. In deze gevallen spreekt het voor zich dat er ook aandacht zal moeten worden besteed aan zaken zoals de grafische kaart, het werkgeheugen en de processorkracht die is vereist. Koop dus met andere woorden altijd een zakelijke laptop aan in functie van de taken die ze moet zien uit te voeren. Alleen op die manier voorkom je een miskoop.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button