OndernemenTips

De tankkaart, zo werkt het

Tanken met een universele tankkaart, dat is tegenwoordig voor iedereen weggelegd. Niet alleen voor bedrijven of leasehouders, ook voor particulieren. U betaalt net zo snel en veilig als met uw bank- of creditcard, maar het is meer. Het is een slim systeem om in één oogopslag alles te weten over de gemaakte brandstofkosten. Het verbruik, de BTW, het tankbudget, de locatie waar getankt is, de kilometerstand en zelfs een mogelijke CO2 compensatie worden overzichtelijk vermeld. Voor de elektrische auto is er een laadpas. Met de tankkaart kan echt iedereen overal veilig tanken.

Budgettair handig

Met de tankkaart heeft u inzicht in de uitgaven. U ziet per factuur het bedrag dat er aan brandstofkosten is gespendeerd. Het is ook mogelijk de kaart te beveiligen met een limiet. U kunt zelf bepalen welk bedrag u op de tankkaart wil laden. Het is een slimme manier van budgetcontrole en voorkomt onverwachte uitgaven aan het eind van de maand.

Overal tanken, ook internationaal

Overal tanken, ook internationaal

Met een universele tankkaart is het niet meer nodig om te rijden naar aangesloten tankstations. U kunt met de kaart ook bij de goedkopere stations terecht. Er kan overal getankt worden in Nederland en met de speciale Benelux of Europakaart zelfs in heel Europa. Maar niet alleen brandstof betaalt u met de tankkaart. Ook voor bruggen, tunnels, tolwegen en veerdiensten kunt u van de kaart gebruik maken. Het is zelfs mogelijk vignetten aan te schaffen. Door de speciale optie daarvoor in te schakelen heeft u met de laadkaart dezelfde mogelijkheden.

Zakelijk overzicht

Staat u ingeschreven dan kunt u het maximale bedrag aan betaalde BTW op brandstof terug vorderen. Kwijt geraakte bonnetjes waardoor u aftrek misloopt behoren tot het verleden. Laat u werknemers een tankkaart gebruiken op naam van het bedrijf dan kunt u deze BTW ook aftrekken.

U hoeft geen boekhouder meer in te schakelen als u de universele tankkaart gebruikt. Het overzicht op de factuur is een handig hulpmiddel bij het invullen van de belastingaangifte. Bij elke transactie krijgt u een precies overzicht van de kilometerstand, de datum, de locatie en het bedrag per voertuig. Al deze informatie die normaal gesproken voor een administratie verzameld moet worden vindt u nu overzichtelijk bij elkaar.

De Laadkaart

Voor het gebruik van laadpalen is er een tankkaart in vorm van een laadkaarten. In heel Europa vindt u inmiddels ruim honderdzeventigduizend oplaadpunten. Met een handige app ziet u direct waar voor u de dichtst bij zijnde is. Heel handig kunt u de laadkaart ook voor uw eigen oplaadpunt gebruiken. U registreert uw unieke kaartnummer bij de aanbieder van uw laadpunt en alle transacties lopen via de kaart, in sommige gevallen zelfs de levering van stroom.

Een groen gevoel, hoe werkt dat?

Door de hoeveelheid brandstof die u tankt met de tankkaart is ook bekend hoeveel CO2 de auto uitstoot met de tankbeurt. U kunt ervoor kiezen een opslag te betalen afhankelijk van het type brandstof. Deze opslag wordt gebruikt om in gecertificeerde CO2 compenserende projecten te investeren zoals de aanleg van windmolenparken, zonnepalen of de aanplant van bomen. Als bewijs dat u hieraan deelneemt ontvangt u elk jaar een certifcaat. Voor iedereen een win-win situatie.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button