Tech

Hoe interessant is de keuze voor een zakelijke netbook precies?

Wanneer je vandaag de dag een nieuwe computer voor onderweg wenst aan te kopen zal je daarbij kunnen vaststellen dat er ook zoiets bestaat als een netbook. Een netbook onderscheidt zich ten opzichte van een gewone laptop door het feit dat ze hoofdzakelijk op het internet werkt. Met andere woorden, voor het merendeel van de toepassingen is een internetconnectie vereist. Op het eerste zicht lijkt dat misschien niet erg interessant, maar toch brengt de keuze voor een zakelijke netbook ook enkele niet onbelangrijke voordelen met zich mee. Ben jij benieuwd wat deze voordelen nu precies zijn? Je ontdekt ze hier op deze pagina!

Wanneer kies je voor een zakelijke netbook?

Er kan in de praktijk worden vastgesteld dat steeds meer ondernemers of mensen met een hoge positie bij een bedrijf toch de voorkeur geven aan een netbook in plaats van een gewone laptop. Dit geldt niet in het minst voor zakenmensen die:

  1. Willen kunnen rekenen op een zo lang mogelijke accuduur;
  2. Hoofdzakelijk werken via het internet en dus niet lokaal op het systeem;
  3. Vooral op zoek zijn naar een voordelig systeem voor onderweg;

Netbooks beschikken in de praktijk zowat allemaal over een zeer lange accuduur. Dat maakt ze uitermate geschikt voor onderweg. Bovendien is het zo dat je elke netbook kan uitrusten met een dongle waardoor je ook wanneer je niet met WiFi kan verbinden gewoon op internet kan.

Misschien nog wel het belangrijkste voordeel van een netbook heeft evenwel betrekking tot het feit dat ze vaak ongelofelijk veel goedkoper is in vergelijking met een laptop. Ben je dus met andere woorden op zoek naar een erg voordelig systeem voor onderweg om op de zaak aan te kopen? Dan zal de keuze voor een netbook ook voor jou wellicht al snel zijn gemaakt.

Wanneer is een zakelijke netbook niets voor jou?

Ondanks het feit dat er aan een zakelijke netbook dus heel wat interessante voordelen zijn verbonden moet je ook rekening houden met enkele niet onbelangrijke nadelen. Het belangrijkste punt om bij stil te blijven staan heeft te maken met het feit dat netbooks uitsluitend werken via het internet. Dat nadeel moet je echter tegenwoordig met een korreltje zout nemen. Vandaag de dag is het namelijk zo dat bijvoorbeeld Google Docs waar heel wat netbooks mee werken ook over verschillende offline functionaliteiten beschikt. Je zou dus in principe perfect het voorbereidend werk ook offline kunnen doen om vervolgens alles te uploaden wanneer je wel terug internet hebt.

Conclusie; een zakelijke netbook is het overwegen waard

De netbook moet het vandaag de dag nog steeds danig afleggen ten opzichte van de klassieke laptop. Toch is het zo dat zakelijke netbooks ook aan populariteit winnen. In het bijzonder het toegankelijke prijskaartje waarover ze beschikken zorgt er voor dat ze met stip op de eerste plaats staan bij ondernemers met een beperkt budget. Ben jij dus met andere woorden ook op zoek naar een budgetvriendelijk systeem voor onderweg waar je toch heel wat werk mee kan doen? Dan zou het aankopen van een zakelijke netbook in de praktijk zeker het overwegen waard kunnen zijn.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button