Tips

Jezelf nuttig maken in het weekend

Hoewel social media vaak een ‘neppe’ weerspiegeling van het dagelijkse leven is en de memes en wijze uitspraken je zo nu en dan om de oren vliegen, kwamen wij laatst een belangrijke levensles tegen die ons aansprak. ‘’Gebruik je vrije weekenden om te bouwen aan het leven dat je zou willen hebben, niet om te ontsnappen aan het leven dat je op dit moment leidt’’. Maar hoe kan je nou op zoek naar het leven dat je zou willen hebben in plaats van het leven dat je nu hebt? Wij geven je graag een aantal handvatten om in ieder geval een beginnetje mee te kunnen maken!

5-jaren-plan

Gebruik je weekenden om jouw vijf- of misschien wel 10-jaren plan mee te plannen. Waar sta je nu? En waar wil je over vijf jaar graag zijn? En hoe ga je daar komen? Wellicht is het jouw doel om over vijf jaar financieel afhankelijk te zijn, of zie je jezelf over vijf jaar een bed & breakfast in een warm en exotisch land runnen. Geen een doel is te gek, als je maar een realistisch stappenplan hebt hoe je zo’n doel wilt bereiken.

Kennis opdoen

Begrijp ons niet verkeerd, de weekenden zijn er heus om uit te rusten en je weer klaar te stomen voor de nieuwe werkweek, maar het is toch zonde als je de overige uren weg ligt te zappen voor de TV. Je kan in één weekend zoveel meer nieuwe kennis opdoen, informatie over onderwerpen vinden die jou aanspreken. Wanneer je bijvoorbeeld erg geïnteresseerd bent in beleggen en investeren, zou je met jezelf kunnen afspreken dat je een hele maand elke zaterdag gebruikt om bijvoorbeeld meer informatie op te doen over beleggen, aandelen kopen, bitcoins (zoals bijvoorbeeld de ethereum prijzen), hypotheken en rentes. Je zult merken dat je na een aantal dagen onderzoek, je ontzettend veel wijzer bent!

Kennis opdoen

Take a sporty hour

Ontspanning, gedachten verzetten en een happy-feeling creëren. Misschien wil je er niet per direct aan geloven, maar al deze factoren hebben te maken met sporten. Wij begrijpen heus dat je na een woensdag lang ploeteren op kantoor geen zin hebt om je in het zweet te werken bij een lesje in de sportschool, maar gebruik dan juist de vrije tijd in het weekend om aan je gezondheid te werken en op een gezonde manier weer lekker tot jezelf te komen!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button