Tips

Zakelijke printoplossingen die kosten besparen voor je bedrijf

De kans dat ook binnen jouw bedrijf printen een belangrijk onderdeel is van verschillende processen, die is vrij groot. Of het nu gaat om het uitprinten van de notulen voor een vergadering of het uitprinten van pakbonnen, we kunnen natuurlijk zonder. Ondanks het feit dat we ons wel steeds bewuster worden dat onnodig printen absoluut niet verstandig is en impact heeft op het milieu, kunnen we niet zonder. Het is dus wel handig dat je voor de zaken die geprint moeten worden, een praktische, maar ook voor kostenbesparende oplossing hebt. Ons advies is daarom ook om een partij in te schakelen zoals DCP, die gespecialiseerd is in alles op het gebied van zakelijke printoplossingen voor ieder bedrijf. Daarbij maakt het niet uit of het om een paar prints per dag gaat of dat er meerdere printers nodig zijn die dagelijks honderden afdrukken moeten kunnen maken.

Efficiënte printers voor optimale resultaten

Het hebben van een efficiënte printer kan een wereld van verschil maken voor je bedrijf. Door te kiezen voor een printer die past bij jouw specifieke behoeften, kun je kosten besparen en tegelijkertijd wel hoogwaardige afdrukken maken. Kijken we naar de moderne printer van tegenwoordig, dan zien we dat deze niet alleen een stuk minder inkt gebruiken, maar ook veel sneller zijn. Uiteraard is dit wel deels afhankelijk van het type printer en is er ook een verschil of je print in kleur of in zwart/wit. Belangrijk is vooral dat je kiest voor een printer die past bij de hoeveelheid afdrukken die je maakt. Zo kan het heel goed zijn dat je ineens dusdanig bent gegroeid als bedrijf, dat je huidige printer niet meer volstaat. Tijd voor een ander dus! Dit geldt niet alleen voor de normale printer, maar ook als het gaat om cardprinters voor het printen van loyaliteit passen voor klanten of toegangspassen voor het personeel. Blijf je namelijk gebruikmaken van een printer die niet langer geschikt is voor de hoeveelheid prints die je nu maakt, dan kan dit ten koste gaan van de kwaliteit, maar is het ook veel minder efficiënt.

Geoptimaliseerd printbeheer voor kostenbesparing

Besparen op de kosten is voor een bedrijf ontzettend belangrijk. Vaak hebben werkgever geen idee waar het geld allemaal naartoe gaat. Om te kunnen besparen op de kosten voor het printen, is het aan te raden om te investeren in een beheersysteem. Dit stelt je in staat om niet alleen als bedrijf te kunnen monitoren hoeveel er wordt geprint, maar ook wie dit allemaal doet. Stel dat er twee werknemers zijn die wekelijks ook denken de notulen voor de plaatselijke voetbalclub uit te kunnen printen op het werk, dan is dit zonder toestemming natuurlijk niet de bedoeling. Zo kun je bijvoorbeeld een bepaalde quota instellen, zodat er niet meer kan worden geprint dan dat aantal.

Labelprinters voor het printen van labels

Labelprinters voor het printen van labels

Het maakt niet uit of je nu dagelijks de nodige verzendlabels moet printen voor het verzenden van je bestellingen of het printen van labels voor de locaties in het magazijn, het aanschaffen van een goede labelprinter is een absolute aanrader. Labelprinters zijn namelijk niet alleen een stuk sneller in het afdrukken van labels, maar zijn ook veel handiger in gebruik. Via de bijbehorende software kun je labels volledig naar wens stylen, zodat het past bij de huisstijl in het geval van een verzendlabel en in het juiste format voor de scanners als het gaat om labels voor in het magazijn.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button