Tips

Financiële voordelen van het huren van een auto

Veel mensen die op zoek zijn naar een auto, denken niet direct aan het huren van een auto. Wanneer we het over een auto huren hebben, dan is dit voor velen vaak tijdens de vakantie, zodat ze niet afhankelijk zijn van een taxi of het openbaar vervoer. Toch is dit absoluut niet het geval, aangezien het huren van een auto natuurlijk ook gewoon in eigen land kan en de nodige voordelen biedt. Niet alleen vanuit praktisch oogpunt, zoals bijvoorbeeld een grote bus voor het eenmalig vervoeren van bepaalde spullen. Omdat er ook allerlei financiële voordelen zijn, hebben we er een aantal voor je in kaart gebracht en delen we deze in dit artikel met je.

Je bepaalt zelf de kosten

Op het moment dat je een auto huurt, dan ben je ontzettend flexibel. Zo kun je een auto huren voor een dag, een week of misschien zelfs een maand. Afhankelijk van de duur van de huurtermijn en natuurlijk ook het type auto, bepaal je helemaal zelf welke kosten je maakt. Zo kun je je voorstellen dat een grote SUV een stuk duurder is, dan wanneer je een kleine boodschappenwagen huurt, omdat je huidige auto even een paar dagen bij de garage is. Daarbij komt ook dat je je geen zorgen hoeft te maken over de kosten voor onderhoud en reparatie, dus je in principe exact weet wat je betaald, los van de kosten voor het laden of tanken van de auto.

Geen waardevermindering

Geen waardevermindering

Een auto verliest in de eerste twee tot drie jaar ruim de helft van de waarde. Op het moment dat je ervoor kiest een auto te huren hoef je niet bang te zijn dat deze minder waard wordt. Dat gebeurt in de praktijk natuurlijk wel, maar deze waardevermindering is voor rekening van de verhuurder. Bovendien krijg je bij het huren van een auto vaak de mogelijkheid om in een nieuwe auto te rijden. Verhuurbedrijven hebben meestal jonge auto’s in hun ‘vloot’, waardoor je kunt genieten van de nieuwste technologieën en functies zonder de hoge kosten van het kopen van een nieuwe auto. Zo zal het niet snel voorkomen dat je in een auto komt te rijden die 5 jaar of ouder is. Deze heeft natuurlijk veel meer onderhoud nodig en laat dat nu juist het verdienmodel zijn van veel verhuurbedrijven.

Voordelig verzekeren

Op het moment dat je een nieuwe auto wilt verzekeren, mag je hiervoor maandelijks flink de portemonnee trekken. Kies je voor een huurauto, dan vallen deze kosten vaak een stuk lager uit. Verhuurbedrijven bieden namelijk vaak uitgebreide verzekeringsopties aan, waaronder aansprakelijkheidsverzekering en schadeverzekering, die ervoor kunnen zorgen dat de kosten een stuk lager zijn. Dat heeft ermee te maken dat deze bedrijven natuurlijk een stuk meer auto’s verzekeren, waardoor ze vaak een speciale deal hebben. Wat wel belangrijk is, is dat je goed kijkt naar het eigen risico en niet alleen naar de maandelijkse kosten. Stel dat je een enorm eigen risico hebt, dan kan dit nadelig zijn op het moment dat er wel iets gebeurt en je aanspraak moet maken op je verzekering.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button