Finance

Een efficiënte oplossing voor een tijdelijk cashflow probleem

Hoe goed je bedrijf het globaal gezien ook mag doen, het is in de praktijk altijd mogelijk dat ze op een bepaald ogenblik geconfronteerd wordt met een zeker cashflow probleem. Een dergelijk probleem kan zeer ernstig zijn. Te kampen hebben met cashflow problemen brengt voor de bestuurder van het bedrijf dan ook niet alleen de nodige kopzorgen met zich mee. Daarnaast spreekt het voor zich dat dit ook de mogelijkheden van onderneming tijdelijk hypothekeert. De kans is daardoor zeer groot dat je de concurrentie terug stevig terrein laat winnen en dat is uiteraard niet de bedoeling. Ben jij dan ook op zoek naar een efficiënte oplossing voor een tijdelijk cashflow probleem? Je ontdekt ze hier op deze pagina!

Hoe ontstaat een cashflow probleem?

In de praktijk kunnen verschillende oorzaken aan  de basis liggen van het ontstaan van een cashflow probleem. Allereerst is het bijvoorbeeld mogelijk dat je geconfronteerd wordt met wanbetalers. In het bijzonder in economisch moeilijke tijden is het zo dat klanten vaak niet aan hun betaalvereisten weten te voldoen. Dat is voor jou als onderneming natuurlijk ongelofelijk vervelend. Ondanks het feit dat je bedrijf namelijk recht heeft op het geld in kwestie blijkt het maar niet binnen te komen. Bovendien is het zo dat ook het ondernemen van eventuele gerechtelijke stappen uiteraard weer extra kosten met zich meebrengt. De situatie wordt er hierdoor dan ook uiteraard niet beter op, in tegendeel.

Ook foutieve investeringen kunnen aan de basis liggen van een tijdelijk cashflow probleem. Voor elk bedrijf geldt dat ze naar best vermogen bepaalde investeringen uitvoert. Het spreekt voor zich dat het doel van deze investeringen is om een bepaalde meerwaarde te creëren voor het bedrijf in kwestie. Het kan echter ook helemaal fout gaan. In een dergelijke situatie is het niet ondenkbaar dat de inkomsten tijdelijk terugvallen. Dit terwijl de kosten wellicht net zijn toegenomen.

Een efficiënte oplossing voor een tijdelijk cashflow probleem

Wanneer je bedrijf wordt geconfronteerd met een tijdelijk cashflow probleem spreekt het voor zich dat je deze graag zo snel mogelijk wil oplossen. Er bestaan in de praktijk verschillende manieren om dit voor mekaar te krijgen. De meest eenvoudige en efficiënte zijn echter:

  1. Het afsluiten van een tijdelijk zakelijk krediet;
  2. Het aanvragen van een zogenaamd kaskrediet;

In het eerste geval krijg je nagenoeg meteen een aardig bedrag gestort op je bankrekening waarmee je tijdelijk als bedrijf uit de voeten kan. Je dient er daarbij wel rekening mee te houden dat er wellicht maandelijkse aflossingen dienen te gebeuren. In het bijzonder wanneer het probleem dat aan de basis ligt van je verminderde cashflow blijft aanhouden is dit wel een belangrijk aandachtspunt.

Net omwille van bovenstaande is het in de praktijk veelal zo dat bedrijven bij tijdelijke cashflow problemen steeds vaker de voorkeur geven aan het afsluiten van een kaskrediet. Het afsluiten van zo’n kaskrediet zorgt er eigenlijk voor dat je de mogelijkheid hebt om tijdelijk in het rood te gaan op je bankrekening. Zo kan je als bedrijf tijdelijk lastige financiële situaties uiteraard aanzienlijk eenvoudiger overbruggen. Ook deze optie is dus zeker het overwegen waard.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button