Finance

Voordelig lenen op je bedrijf, hoe krijg je dat voor mekaar?

Voor het merendeel van de bedrijven geldt dat ze eigenlijk altijd wel een bepaalde lening hebben lopen. Het is in de praktijk dan ook vaak niet zo interessant om voor een bepaalde investering eigen vermogen aan te wenden. Veel interessanter kan het dan ook zijn om een bepaalde investering over een langere periode in de boekhouding af te kunnen schrijven. Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat elke lening ook een bepaalde kostprijs met zich meebrengt. Deze kosten beïnvloeden altijd op een bepaalde manier de financiële daadkracht van een bedrijf. Gelukkig is het door rekening te houden met verschillende zaken relatief eenvoudig mogelijk om de hoogte van de intrest op een zakelijke lening te drukken. Hoe? Dat laten we je graag ontdekken hier op deze pagina!

Hoe wordt de intrest op een zakelijke lening bepaald?

Vooraleer we je aangeven hoe je goedkoop geld kan lenen op een bedrijf is het natuurlijk altijd van belang om even te kijken naar de zaken die de intrest op een zakelijke lening beïnvloeden. Op dit vlak wordt er door de banken en andere financiële instellingen vooral gekeken naar:

  1. Hoe solvabel is het bedrijf dat een zakelijke lening wil afsluiten?
  2. Hoe staat het met de rekening courant van de zaakvoerders?
  3. Het doel waarvoor de zakelijke lening wordt afgesloten;
  4. Het feit of er een eigen inbreng kan worden gerealiseerd;
  5. De eventuele waarborgen die verstrekt kunnen worden;

Voor heel wat bedrijven geldt nog steeds dat zij er vanuit gaan dat de intrest op een zakelijk krediet altijd dezelfde is. Dat is dus niet juist. Sterker nog, eigenlijk is het zo dat geen enkele intrest op geen enkele zakelijke financiering dezelfde is. Daarvoor wordt er rekening gehouden met veel teveel verschillende factoren. Wil je dus met andere woorden zo weinig mogelijk kosten moeten betalen op je zakelijke financiering? Dan is het vooral van belang om een goed financieel plan voor te kunnen leggen. Ook de eventuele waarborgen die je kan verstrekken aan de kredietverstrekker kunnen daar in opgenomen worden.

Voordelig geld lenen met je bedrijf doe je zo!

De truc achter voordelig geld kunnen lenen voor je bedrijf gaat schuil in de zekerheden die je aan kan reiken aan de kredietverstrekker. De vorm waar deze zekerheden over beschikken kan in de praktijk niet onaanzienlijke verschillen vertonen. Veel hangt hierbij niet alleen af van de hoogte van het kredietbedrag, maar ook van de reden waarom je geld gaat lenen. Het spreekt voor zich dat de voorwaarden voor een zakelijke hypotheek anders zijn dan deze van bijvoorbeeld een zakelijke autolening.

In ieder geval moet je er altijd bij de kredietaanvraag voor zorgen dat de kredietverstrekker wordt overtuigd van de solvabiliteit van je onderneming. Slaag je daar in? Dan zal je merken dat niet alleen het afsluiten van een zakelijke lening eenvoudiger zal worden. Daarnaast zullen ook de kosten veel lager uitvallen. Het helpt overigens ook wanneer je een positieve balans van bijvoorbeeld de voorbije drie of vijf jaar voor kan leggen. Dergelijke balansen vormen voor kredietverstrekkers wellicht het belangrijkste fundament voor het kunnen verstrekken van een zo voordelig mogelijke lening.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button