Tips

4 avontuurlijke personeelsuitjes die de teamgeest verbeteren

Een avontuurlijke teambuilding is nog steeds een van de beste manieren om banden te smeden en elkaar beter te leren kennen. Dit is al helemaal het geval als samenwerking centraal staat en als er ook best wel wat competitiviteit bij komt kijken. Er zijn talloze teambuildings mogelijk, gaande van klimmen in Durbuy tot racen over de Noordzee. Maar natuurlijk kan je ook kiezen voor een avontuurlijke boswandeling.

Gaan klimmen in Durbuy

Sinds de flamboyante Marc Coucke in Durbuy is neergestreken, heeft het Luxemburgse stadje een ware metamorfose ondergaan. Tussen de historische huizen en langs de geplaveide straatjes wachten de gezellige restaurantjes je op, terwijl erfgoed en natuur er perfect in elkaar overgaan. Toch is Durbuy nog steeds de plaats waar avonturen ontstaan. Heel toegankelijk en leuk voor een teambuilding is bijvoorbeeld het klimbos. Je vindt er acht hoogteparcours op drie verschillende niveaus. Daarnaast herbergt Durbuy ook de Click & Climb, een natuurlijke klimmuur van bijna 25 meter hoog in een oude steengroeve. Je kan er alle klimbenodigdheden verkrijgen of je kan vooraf een complete klimuitrusting kopen bij CAMPZ.

Avontuurlijke wandeling langs de Hoëgne

Een van de mooiste rivieren van het natuurpark de Hoge Venen is de Hoëgne. Dit riviertje slingert traag door het hoogveen en verandert langzaam in een bruisende beek. Het stroomt via de Bois de la Hoegne naar gezellige gemeentes als Pepinster en het is een ideale locatie voor een goed avontuur. In de vallei van de Hoëgne lopen verschillende fiets- en wandelroutes die je onder meer naar de waterval Léopold II brengen. Tijdens je wandeling moet je de beek verschillende keren oversteken, moet je een pad over houten vlonders volgen en wachten er enkele bosrijke beklimmingen je op. Het is een ideale setting voor een rustigere, maar daarom niet minder avontuurlijke, teambuilding.

Kicken op zee

Kicken op zee

Een relatief nieuwe adrenalinerush is wavekarten. Bij het wavekarten sta je aan het stuur van een lange motorboot en lijk je wel over de zee te zweven. Een vaarbewijs is niet nodig en het avontuur kan je zo hels maken als je zelf wil. Aan een snelheid van 45 km/u ervaar je hoe dan ook het woeste karakter van de Noordzee en kan je moeiteloos golven tot een meter bedwingen. Wavekarten wordt vaak als teambuilding gedaan en staat garant voor een flinke portie avontuur.

Bij deze teambuildingactiviteit worden er verschillende teams gevormd. Elk team bestaat uit drie personen, namelijk een piloot, een navigator en een safety officer, waarbij elk teamlid een eigen briefing krijgt. Na de briefing gaan de teams zelfstandig op zee en moeten ze een opdracht uitvoeren. Het team dat de opdracht het snelste uitvoert, wordt tot winnaar uitgeroepen. Er volgt dan een prijsuitreiking met champagne.

Teamtocht aan de Oudenaardse Donkvijver

Ook de Vlaamse Ardennen kunnen het ideale toneel zijn voor een avontuurlijke teambuilding. Aan de Oudenaardse Donkvijver hebben ze alles voor een onvergetelijke teambuilding. Bij The Outsider organiseren ze teambuildings waarbij samenwerking centraal staat. Onder meer een moerasparcours en een vlottentocht staan op de agenda. Je kunt ervan op aan dat lang niet iedereen het moeras droog over zal steken en dat niet ieder gesjord vlot het zal houden. Het gaat om avontuurlijke maar laagdrempelige activiteiten waarvoor een basisconditie volstaat. Zowel jonge enthousiastelingen als ervaren rotten worden echter voldoende uitgedaagd.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button