Ondernemen

Hoe interessant is jong beginnen met ondernemen echt?

We kunnen tegenwoordig vaststellen dat steeds meer mensen er voor kiezen om jong te beginnen met ondernemen. Sterker nog, enkele van ’s werelds beste en bekendste ondernemers zijn op zeer jonge leeftijd begonnen. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar Mark Zuckerberg, de CEO van het social mediaplatform Facebook. Jong beginnen met ondernemen is volgens heel wat experts de manier om succesvol te worden. Klopt dit echter in de praktijk wel? Wij zochten het voor je uit en hebben onze bevindingen op deze pagina voor je op een rijtje gezet.

Welke opportuniteiten biedt jong beginnen met ondernemen?

Voor jonge ondernemers geldt steevast dat ze kunnen rekenen op verschillende voordelen. Allereerst is het zo dat ze veelal nog maar net van de schoolbanken komen waardoor de vereiste kennis nog vers in het geheugen ligt. Bovendien is het zo dat deze jonge ondernemers ook vaak over de meest frisse ideeën beschikken om in de praktijk te realiseren. Daarnaast heb je nog een extra groot voordeel. Tegen de tijd dat jij wat ouder bent geworden ben je er wellicht al in geslaagd om voor je onderneming een goede naam te maken binnen de bedrijfswereld. Dat is het moment waarop heel wat andere ondernemers nog moeten beginnen. Die voorsprong kan je in de praktijk beslist heel wat voordeel opleveren.

Met welke mogelijke nadelen kan je worden geconfronteerd?

Jong beginnen met ondernemen is iets wat in de praktijk niet alleen maar warm wordt onthaald door veel mensen, in tegendeel. Het is dan ook zeker niet ondenkbaar dat bepaalde partijen waarmee je samen zal willen werken dat omwille van je jonge leeftijd toch niet goed zullen zien zitten. Dat brengt extra obstakels met zich mee waar je mogelijks als ondernemer niet meteen op zit te wachten. Je moet er dus altijd als jonge ondernemer rekening mee houden dat niet iedereen je van de start even serieus zal nemen. Het is echter aan jou om je daardoor niet te laten demotiveren en vooral door te zetten.

Conclusie; jong beginnen met ondernemen, doen of niet?

De bedrijfswereld is een harde wereld die niet alleen maar mogelijkheden biedt, maar ook heel wat obstakels herbergt. Wanneer je als jonge ondernemer aan de slag wil gaan zal je bovendien kunnen vaststellen dat alles voor jou net wat lastiger zal zijn. Je zal je veel harder moeten bewijzen dan iemand  die reeds over een wat oudere leeftijd beschikt en in de zakenwereld zijn intrede maakt. Dat hoeft je echter niet perse af te schrikken. Jouw jongere kijk op de dingen kan zelfs zomaar het verschil betekenen tussen winst en verlies.

Een eventuele laatste tip waar je aan kan denken is dat het als jonge ondernemer interessant kan zijn om je bij te laten staan door bijvoorbeeld een bedrijfsadviseur. Je kan er ook voor kiezen om je te laten omringen door mensen die wel reeds over wat meer ervaring beschikken. Op die manier zorg je er voor dat je het beste van twee werelden kan combineren. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, jong beginnen met ondernemen herbergt een ongelofelijk potentieel, maar er zijn zeker ook stevige uitdagingen aan verbonden waar je rekening mee zal willen houden.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button