OndernemenTechTips

Waarom je glasvezel internet wilt voor je bedrijf

Zonder goede internetverbinding kom je als bedrijf niet ver. Je hebt het ongeveer net zo hard nodig als elektriciteit, dus is het een belangrijke zaak om op orde te hebben. Of je nu een bedrijfspand hebt of werkt vanuit huis, je kunt zelf invloed uitoefenen op welke type internetabonnement je gebruikt. Wat dat betreft zijn er drie smaken: DSL-internet via de telefoonkabel, kabelinternet via de televisiekabel of glasvezel internet via het nieuwe glasvezelnetwerk dat nog uitgerold wordt. De beste keuze voor je bedrijf is glasvezel internet. We leggen in dit artikel uit waarom je dat wilt hebben. Benieuwd of jij al glasvezel internet kunt nemen? Doe de glasvezel check!

Stabiel internet

Van levensbelang is dat je internetverbinding in je bedrijfspand op je thuiswerkplek betrouwbaar en stabiel is. Het kan een groot probleem zijn als je internet op cruciale momenten niet meewerkt. Dat vertraagt je bedrijfsvoering, wat tijd kost en tijd is geld. Dat is een goede reden om voor glasvezel internet te kiezen. Dat is namelijk het meest stabiele type internetverbinding. Dat komt door enorme bandbreedte die ervoor zorgt dat het netwerk niet snel overbelast zal raken. Van glasvezel internet kun je als bedrijf dus op aan, een prettige gedachte!

Hoogste snelheden

Je wilt natuurlijk niet alleen dat je internet altijd werkt, maar ook dat het altijd snel werkt. Hoe sneller dingen gaan, hoe beter immers, want des te efficiënter kun je omgaan met je tijd. Met glasvezel internet kun je downloadsnelheden tot wel 1 Tbps inkopen, wat gigantisch is. Dat betekent dat data werkelijk binnen vliegt en je nooit echt ergens op hoeft te gaan zitten wachten. Let op: er worden verschillende snelheden aangeboden, het is aan jou om de beste keuze te maken. Sluit je een abonnement af voor glasvezel internet met 100 Mbps, dan mag je ook niet meer verwachten.

Hoogste snelheden

Net zo snel verzenden als ontvangen

Het is natuurlijk niet alleen maar data binnenhalen wat je doet. Je moet ook regelmatig data verzenden. Als dat grote bestanden zijn, duurt dit vaak relatief lang. Dat komt omdat bij DSL-internet en kabelinternet de uploadsnelheid een stuk lager ligt dan de downloadsnelheid. Alleen bij glasvezel internet heb je dat probleem niet. Daar ligt de uploadsnelheid namelijk even hoog als de downloadsnelheid. Kun jij met 1 Tbps downloaden, kun je ook met 1 Tbps data versturen. Heerlijk toch?

Redelijke prijzen

Omdat het bijna te mooi om waar te zijn klinkt, zal dat glasvezel internet vast ook wel heel duur zijn, toch? Nou, dat valt wel mee. Je bent er niet per se meer voor kwijt dan voor kabelinternet. Dat komt door het simpele feit dat het glasvezelnetwerk op veel plekken een open netwerk is, waardoor ieder bedrijf dat er dienstverlening op wilt aanbieden dit mag doen. Daardoor is er concurrentie en zijn er redelijke prijzen. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar bij kabelinternet is dat niet het geval. Dat biedt enkel de lokale kabelbeheerder aan, waardoor de prijzen van kabelinternet nogal opgeblazen zijn.

Blijf dus niet zitten met slecht internet voor je bedrijf. Onderzoek de mogelijkheden om over te stappen naar glasvezel internet. Het zal een fijne upgrade zijn voor je bedrijfsvoering en een prettige gedachte dat je kunt bouwen op een stabiele, snelle internetverbinding waarbij versturen net zo snel gaat ontvangen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button