Tips

Met deze tips begin je een webshop zonder investeringen

Voor bijzonder veel mensen geldt dat ze er eigenlijk al van jongs af aan van dromen om een eigen zaak te hebben. Gewoon lekker zelf je eigen baas zijn is toch fantastisch? Absoluut, maar er zit ook een keerzijde aan de medaille. Voor de meeste mensen geldt namelijk dat ze ook alleen maar het mooie zien van een eigen onderneming. Ze staan dan ook bijvoorbeeld niet stil bij de investeringen die er voor moeten worden gemaakt. Deze investeringen hebben niet alleen een financieel, maar ook een fysiek en mentaal karakter. Het oprichten van een eigen bedrijf kost veel tijd en energie en uiteraard ook geld… al kan er aan dat laatste een mouw worden gepast. Zou jij bijvoorbeeld graag een eigen webwinkel willen beginnen? Dan vertellen wij je graag hoe je dat kan doen zonder investeringen.

Tip 1: Kies voor een webwinkel met een abonnement

Heel wat mensen die een webwinkel willen beginnen calculeren in hun financieel plan een ontwikkelingskost van ettelijke duizenden tot soms zelfs tienduizenden euro’s. Dat terwijl het in de praktijk ook echt anders kan. Je kan er zelfs voor zorgen dat je over een webshop komt te beschikken zonder dat je daarvoor echt moet gaan investeren. Wat je daarvoor kan doen is een abonnement afsluiten om een webshop te huren. Je betaalt dan een vaste maandelijkse kostprijs en in ruil daarvoor krijg je een kant en klare webshop die je min of meer naar wens kan aanpassen.

Het afsluiten van een dergelijk abonnement brengt als interessantste voordeel met zich mee dat een investering niet is vereist. Een nadeel is echter wel dat je nooit over een echt honderd procent unieke webshop komt te beschikken. Bovendien ben je voor nagenoeg alles ook afhankelijk van een derde partij. Toch is dit de perfecte mogelijkheid voor mensen die geen budget hebben om toch met een eigen webshop te kunnen starten.

Tip 2: Je hoeft absoluut geen voorraad aan te leggen

Het aanleggen van een bepaalde voorraad aan artikelen is tegenwoordig helemaal niet meer interessant. De technologie gaat zo snel vooruit dat een up 2 date artikel gisteren op vandaag alweer sterk verouderd kan zijn. Pak het dus verstandig aan, sla geen eigen producten in en maak gebruik van dropshipping. Gebruikmaken van dropshipping zorgt er voor dat je eigenlijk louter en alleen fungeert als tussenpartij. Je koopt dus met andere woorden de artikelen niet eerst zelf aan, maar fungeert als tussenpersoon. Dit is zeer interessant en vereist geen enkele investering in voorraad. Een niet onbelangrijk nadeel om rekening mee te houden is wel dat de winstmarges bij dropshipping uiteraard een stuk beperkter zijn.

Tip 3: Er bestaat voldoende gratis open-source webwinkelsoftware

Wil je liever geen webwinkel ‘huren’ en toch graag gewoon gebruikmaken van een eigen systeem op eigen webhosting? Dat is perfect mogelijk. Er zijn op het internet meer dan voldoende uitstekende systemen terug te vinden die je kunnen helpen bij het realiseren van een prachtige webwinkel. De bekendste open-source systemen op dit vlak zijn:

  1. WooCommerce;
  2. Magento;

Beide platformen bieden je in de basis alles wat je nodig hebt om een eigen webwinkel op te kunnen richten. Bovendien is er ook een ruime bibliotheek bestaande uit een enorm aantal plugins voor handen. Wil je dan toch graag nog een unieke touch geven aan jouw open-source webwinkel? Dan behoort ook dat zonder probleem tot de mogelijkheden.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button